Într-o epocă de minciună universală, să spui adevărul este un act revoluţionar.

Pe vremea lui Ceaușescu

 

1. Pe vremea lui Ceașcă ziceam că suntem vai de steaua noastră, că nu avem și noi plase de plastic, precum occidentalii, pe care îi invidiam până în măduva oaselor pentru așa semn de civilizație. Ne consideram milogii Europei, pentru că mergeam la cumpărături cu plasele de bumbac... Iar când, prin vreo minune, aveam plase de plastic, le foloseam ad infinitum, spalandu-le și punându-le la uscat pe sârma de rufe. Ani buni după Loviluție făceam haz de chestia asta. Era semn de comunism și subdezvoltare.

Acum toată lumea civilizată merge la cumpărături cu plase de bumbac. Iar dacă au de plastic, le spală și le reutilizează. Acum e semn de democrație și superdezvoltare. Acum salvăm planeta.

2. Pe vremea lui Ceașcă alimentarea cu energie electrică se întrerupea zilnic pentru câteva ore. Oamenii ieșeau în balcoane și fluierau ori huiduiau. Eu însumi, elev fiind, făceam asta de fiecare dată când "se lua curentul." Era semn de necivlizatie și dictatură.

2.1. În viitorul foarte apropiat, la nivel european, se prevăd măsuri similare: întreruperea curentului pentru câteva ore zilnic. Deja sunt câteva sute de localități-pilot în Europa, în care se experimentează acest lucru. Acum e democrație, semn de civilizație, salvăm planeta.

 3. Pe vremea lui Ceașcă urlam toți că se bagă soia în salam. Semn de bătaie de joc la adresa oamenilor.

3.1. În viitorul mediu, planurile globaliste prevăd înlocuirea consumului de carne cu soia,  gândaci și viermi, (documente oficiale, nu conspirații). Pentru că, vezi Doamne, animalele, prin gazele emanate, distrug ecosistemul. Acum e semn de responsabilitate și maximă implicare, salvăm planeta.

 4. Pe vremea lui Ceașcă ne scoteau o dată pe trimestru la muncă patriotică. Duminica, în singura zi liberă. Strângeam gunoaie, curatam diverse zone etc. Pentru că așa e în dictatură.

4.1. Acum, tot în zilele libere, elevii sunt scoși de ong-uri cu nume pompoase și finanțări obscure la acțiuni similare, dar cu denumiri sofisticate în engleză. Acum, însă, se numește responsabilizare și conștientizare. Salvăm planeta.

 5. Pe vremea lui Ceașcă elevii aduceau la școală sticle și borcane plus maculatură. Era o dovadă teribilă a unui regim inuman. Care își bătea joc de copii, punându-i să caute și să colecteze obiectele respective.

5.1. În lumea civilizată, copiii și adulții fac exact același lucru acum. Numai că se cheamă "colectare selectivă " și este un mare semn de empatie cu planeta. Pe care, of course, o salvăm.

 6. Pe vremea lui Ceașcă aveam căldură cu porția. Pentru ca oamenii să se îmbolnăvească și să moară. Un regim criminal.

6.1. UE este pusă acum pe sistemele de încălzire, pe care le supraimpozitează. Că poluează. Chipurile. Pe care vrea să le reglementeze la un minim de utilizare și la un număr de grade (se oscilează între 18 și 19 în locuințe). Acolo unde există sisteme centralizare de încălzire în Occident (cvartale de blocuri, cămine etc) furnizarea căldurii este deja restricționată în perioada nopții, iar în timpul zilei nu se depășesc iarna 20 de grade în locuințe. Acum nu se mai îmbolnăvește nimeni de frig. E dovadă forte de efort comun. Ca să salvăm planeta, desigur.

 7. Pe vremea lui Ceașcă eram de râsul lumii prin faptul că în weekend circulația automobilelor era restricționată (numere cu soț și numere fără soț). Că așa e în dictatura comunistă.

7.1. UE intenționează să interzică circulația autoturismelor în weekend. Iar în timpul săptămânii, să o restricționeze drastic (Germania, pare-se, este prima care va implementa acest sistem dement. Pardon, progresist.) Acum e dovadă de coabitare inteligentă. Pentru planetă. Ca să o salvăm, firește.

 Bine că am scăpat de dictatura comunistă. Am ajuns cu toții în Raiul neo-marxist!

Cosmin Dragoste


Publicat cu acordul autorului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu